• ۰۷۱-۹۱۳۰۰۳۱۹ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)

این روزها بحث کارگاه‌ها، همایش و کنفرانس‌هایی با محوریت کارآفرینی بسیار داغ شده و از طرفداران بسیاری برخوردار است. سالانه بیش از 20 رویداد در سطح کشور برگزار می شود. اسامی بیشتر این کارگاه‌ها ترجمه نام اصلی آنها یا مفهومی برگرفته از نحوه و روند برگزاری است.

کارآفرینی در 54 ساعت، استارتاپ ویکند، نشست استارتاپی و کارآفرینی در فضای مجازی از نام‌هایی است که با حضور فناوری اطلاعات بیشتر و پررنگ‌تر شده‌اند. دو سال گذشته استارتاپ ویکند در سراسر کشور مخاطبانی از تمامی عرصه‌ها را به خود جذب کرد.

به تعریف سایت لین استارتاپ ماشین ( Lean Startup Machine )، این رویداد یک هکاتون نیست. یک کارگاه آموزشی است که به کارآفرینان و نوآوران چگونگی توسعه محصول را آموزش می‌دهد. شما آنچه را که در 6 ماه یاد خواهید گرفت را در 3 روز آموخته و تجربه خواهید کرد. موفقیت نهایی به چگونگی پرداختن به مفاهیم لین استارتاپ وابسته است.

متد لین استارتاپ (استارتاپ ناب) در رابطه با توسعه محصول یا کسب و کار در سال 2008 توسط اریک ریس مطرح شد. ریس معتقد است چرخه عمر استارتاپ با ترکیب ارزیابی ایده کسب و کار، انتشار محصول به صورت تکرار شدنی و اعتبارسنجی کوتاه‌تر می‌شود. با استفاده از روش تکرار شدنی می‌توان نیازهای مشتری را بهتر و بیشتر شناسایی کرد و در توسعه محصول به کار گرفت تا احتمال شکست و ریسک بازار به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند.

این کارگاه آموزشی با ارائه ایده‌ها آغاز گردیده و پس از تشکیل تیم، فرضیه‌سازی، انتخاب راه‌حل و انجام مجموعه ای از فرایندها با هدف رسیدن به یک کسب و کار موفق در کنار مربیان و با آموزش مداوم و پیگیری آنان، ادامه می‌یابد. هر تیم بایستی یک MVP (یک نسخه ساده کوچک) تهیه کند. این نمونه اولیه، می‌تواند اسکچ یا استوری بورد باشد. هدف این است که تیم با یک نمونه از محصول، به سمت مشتریان رفته و محصول خود را با توجه به نیاز و خواسته مشتری ارزیابی کند.

این رویداد با ارائه نهایی هر تیم در حضور مربیان، داوران، حامیان و سرمایه‌گذاران درباره راه‌حل جدید و تجارب کسب شده در حین فعالیت به مراحل نهایی خود می‌رسد. در نهایت، یک تیم برنده اعلام می‌گردد. اعلام برنده تنها برای ایجاد رقابت میان تیم‌هاست. در دنیای واقعی، استارتاپ‌ها، شرکت‌ها و کارخانه‌ها برای کسب سود بیشتر از طریق توجه بیشتر به نیاز مشتری با هم رقابت می‌کنند. در بازار واقعی تصمیمات به صورت لحظه‌ای و تحت فشار کاری گرفته می‌شوند که رقابت در لین استارتاپ ماشین چنین محیط کسب و کاری را شبیه سازی می‌کند.

برنده واقعی، فردی است که با استفاده از آموزش‌ها و تجارب کسب شده در این رویداد و تمرین و ممارست، توانایی‌های بالقوه خود را به کار گیرد و با حرکت به سمت بازار واقعی پیشرفت کند.

یکی از اعضای تیم مایکروسافت می‌گوید:

«با آموزش عملی «مشتری‌سازی» به جهانیان LSM کار خارق العاده‌ای انجام داده است، شرکت سرمایه‌گذاری مایکروسافت با آن‌ها کار می‌کند چراکه ما مطمئن هستیم شرکت‌کنندگان پس از پایان این کارگاه کاملا به توانایی برداشتن گام بعدی در سفر کارآفرینانه خود دست پیدا می‌کنند.

ما به دنبال آنیم که کارآفرینان مشتاق، به مهارت‌های بنیادین مورد نیاز برای تبدیل ایده خود به استارتاپ‌های توانمند دست پیدا کنند و LSM این کار را به خوبی انجام می‌دهد.»

در اینجا سوال مطرح تفاوت بین دو رویداد لین استارتاپ ماشین و استارتاپ ویکند می‌باشد. در هر دو رویداد، ایده‌ای ارائه شده و بر اساس آن محصولی توسعه داده می‌شود، اما وجه تمایز لین استارتاپ ماشین در چیست؟

آقای Steven D. Royster دبیر رویداد ماشین استارتاپ ناب در شهر Newark و یکی از طرفداران و برگزارکنندگان رویداد استارتاپ ویکند در مورد این تفاوت در سایت رویداد توضیح داده است.

تفاوت اصلی این دو رویداد در اهداف آنهاست. هدف استارتاپ ویکند کمک به کارآفرینان جهت تولید محصولی بر اساس ایده آنهاست. و هدف ماشین استارتاپ ناب این است که به کارآفرینان آموزش دهد چگونه می توانند ایده شان را قبل از تولید ارزیابی (اعتبار سنجی) کنند! از نظر موقعیت، هر دو نسخه فشرده ( شبیه‌سازی ) چرخه حیات استارتاپ هستند:

  • شروع با یک ایده
  • طراحی آزمایش هایی برای تست ایده روی مشتریان
  • اندازه گیری واکنش بازار
  • یادگیری اینکه چه کاری را برای گام بعدی باید انجام یا ادامه داد یا روند را از ابتدا تکرار کنیم.

پیشنهاد استیون برای افراد علاقه‌مند به این حوزه این است که ابتدا در کارگاه ماشین استارتاپ ناب شرکت نمایند تا متوجه شوند که آیا ایده با خواسته مشتریان مطابقت دارد، بعد از ارزیابی ایده، جهت تشکیل تیم و ساخت محصول به رویداد استارتاپ ویکند بپیوندند.

بعد از برگزاری موفق اولین دوره این رویداد در ۲۴ الی ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ در تهران، این رویداد در اردیبهشت ۱۳۹۴ در شیراز برگزار خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید لین استارتاپ ماشین شیراز را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

http://facebook.com/lsmshiraz

http://twitter.com/lsmshiraz

در صورت تمایل جهت حمایت از برگزاری این رویداد در شیراز میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:

http://l3an.com/YIzVJb

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *